Een dag in de wijkverpleging

Iedere dag in de wijkverpleging loopt anders. Het is afwisselend werk, dat aanspraak maakt op je professionaliteit, flexibiliteit en soms je improvisatievermogen. Om je een doorkijkje te geven beschrijven we hier een dag uit de wijkverpleging. Een dag uit de wijkverpleging, die nooit is als alle andere dagen.

06:30
Annie (Verzorgende IG) start met haar dagelijkse zorgronde

"Ik heb een vaste ochtendindeling. dat vind ik belangrijk"

Iedere dag is dan wel anders, de dag begint hetzelfde. Op de iPad bekijk ik thuis de planning van de dag, dan weet ik waar ik vandaag aan toe ben. Ik houd van deze routine. De ronde is vaak hetzelfde, ook omdat onze klanten dat prettig vinden. Mensen houden van routines. Ik ook.

Zo nu en dan komt er iets onverwachts tussendoor. Wat ik bij mijn klanten ga tegen komen is afwachten. Soms was de nacht goed, soms is er meer aandacht nodig. Die tijd is er gelukkig. Het is niet hollen en racen bij Carintreggeland. Gewoon, aandacht voor mensen, zoals het hoort. Dat maakt dit werk zo bijzonder en boeiend.

11:15
Ans (Wijkverpleegkundige) doet haar ronde

"Ik houd van de zelfstandigheid die dit werk biedt"

De ruimte voor zelfstandigheid in dit werk is groot. Je hebt je rondes, maar veel bepaal je zelf. Heerlijk is dat. Het is geen ‘eenzaam’ beroep. Ik werk intensief samen met collega’s, mantelzorgers en andere professionals. Leuk is dat.

Ik heb hiervoor in een ziekenhuis gewerkt, maar ik wil daar nooit meer naar terug. Wat ik nu dagelijks meemaak is veel afwisselender en dynamischer. Het doet een beroep op mijn professionaliteit en verantwoordelijkheid. Je moet nadenken en beslissingen nemen. Ik snap wel waarom dit het Echte Werkt wordt genoemd.

13:45
Davis (Wijkverpleegkundige) over zijn dagelijks werk

"Het echte contact met je klant, dat is waardevol"

Je komt, samen met je team, voor een langere tijd bij je klanten over de vloert. Je leert elkaar kennen. Je gaat de wensen en voorkeuren van je klanten begrijpen en je anticipeert daarop. Je draagt bij aan een waardevol leven voor je klanten. Dat is voor mij het meest belangrijk. Werken in de zorg kan ik overal wel, maar bij Carintreggeland menen ze het echt als ze zeggen: de klant heeft de regie. Daarom heb ik gekozen voor Carintreggeland. Omdat ik maximaal bijdraag aan een mooi leven van mijn klanten.

18:30
Mevrouw van Dam krijgt al 4 jaar zorg van Carintreggeland

"Dat ik nog hier kan wonen, komt door els"

Mevrouw van Dam krijgt al ruim 4 jaar zorg van Carintreggeland. In de loop van de jaren steeds een beetje meer zorg, maar Mevrouw van Dam woont nog zelfstandig.

“Ik ben daar zo dankbaar voor. Els en haar collega’s zorgen zo goed voor mij. Ze komen twee keer per dag langs om te kijken hoe het met mij gaat en geven dan medicijnen en zo. Natuurlijk wordt ik ook door mijn oudste dochter geholpen, maar zonder Els en haar collega’s zou het niet kunnen.

Misschien komt er wel het moment dat het niet meer gaat, dat ik niet meer thuis kan wonen. Ik verheug mij er niet op, maar als het niet anders kan dan moet het maar. Dan kan ik waarschijnlijk naar één van de huizen van Carintreggeland. Dat is een fijn idee. Maar voorlopig blijf ik nog lekker thuis. Dat is toch het prettigst.